Qville

Essen

De voormalige Quarantainestallen, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, transformeerde HEEM tot een gezellig mini-dorpje. Het domein van 1,7 hectare omvat 43 woningen, gaande van woningen met 1 tot 4 slaapkamers en kangoeroewoningen.

De cohousing-filosofie wordt verder onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s. Elke woning heeft haar eigen privétuin en terras. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site. Daarnaast is het ecologische aspect heel belangrijk. Zo zijn de woningen allemaal Bijna Energie Neutraal, heeft elke woning een eigen warmtepompsysteem, is er regenwaterrecuperatie voorzien en werden er zonnepanelen geplaatst.

In samenwerking met Oak Tree Projects integreerden we in Qville ook een inclusiewoning. Dit is een woning bestaande uit een aantal studio’s bestemd voor zelfstandig begeleid wonen, met als doelgroep bewoners met een mentale of lichamelijke beperking.

 

Qville te bewonderen in Duits architectuurmagazine db

“In de voormalige quarantainestallen aan de Belgisch-Nederlandse grens werd in landelijk groen een collectief woonproject opgezet. Niet alleen de verbouwing door B-architecten uit Antwerpen was spannend, om de eenvoudige structuur van de stallen aan te passen aan het hedendaagse leven. Voortbouwend op de ervaring van de cliënt HEEM, gaat het ook om het organiseren van […]

Lees meer

Cohousing Qville wint RES Award voor Beste Residentieel Vastgoedproject

Op 24 februari mochten het team van HEEM en de bouwpartners een RES Award in ontvangst nemen voor het bijzondere cohousingproject Qville in Essen. De jury loofde het project voor zijn duurzaamheid, verscheidenheid en innovatie. “Hier wordt de luxe van de privacy van een eigen woning gecombineerd met sociale betrokkenheid en groepsgevoel”, klonk het.  RES […]

Lees meer

HEEM-partners aan het woord: Desco

Voor de badkamers in onze HEEM-projecten kunnen we rekenen op Desco, een Belgisch familiebedrijf met ondertussen meer dan 600 medewerkers. We legden enkele vragen voor aan Annemie Stroeckx, projectmanager bij Desco.

Lees meer

HEEM-partners aan het woord: B-architecten

Het Antwerpse architectenbureau B-architecten is een HEEM-partner van het eerste uur. Maar hoe loopt dat eigenlijk, samenwerken met HEEM? Aan het woord: Dirk Engelen, mede-oprichter van B-architecten.

 

Lees meer
qville keuken

HEEM-partners aan het woord: Apart Keukens

Sociaal contact is een rode draad doorheen het leven van de bewoners van onze projecten. En wat maakt die ontmoetingen nog leuker? Lekker eten. Dankzij onze partner Apart Keukens worden die heerlijke gerechten bovendien in een kwaliteitskeuken bereid.

Lees meer

ATV neemt je mee naar het cohousingproject Qville in Essen.

Dirk Engelen van B-architecten brengt het verhaal achter de renovatie van de quarentainestallen tot een Heem cohousingproject. Eén van de bewoners vertelt enthousiast wat hen overtuigde om te cohousen en hoe het hen bevalt. Benieuwd naar de meerwaarde van cohousen?! Bekijk de reportage hier

Lees meer

Samen wonen, maar toch alleen – Libelle

Klinkt dit niet als een droom? Een eigen stek, maar sociaal contact genoeg omdat je bepaalde ruimtes of faciliteiten deelt, van een grote tuin tot een zwembad. Ben jij al klaar voor cohousing, dé woonvorm van de toekomst?

Lees meer

“Niet erg om hier in je kot te blijven” – Het Laatste Nieuws

‘Qville ligt op een domein van maar liefst 1,7 hectare. Naast de vele grasvelden is er ook een zwemvijver met vlakbij een terras en een overdekte buitenkeuken. Op verschillende plaatsen geniet je van prachtige vergezichten op het natuur- en landbouwgebied. Een binnenzwembad met wellness maakt het hier tijdens de herfst- en wintermaanden nog aangenamer.’

(Bjorn Cocquyt, Het Laatste Nieuws, 30 mei 2020)

Lees hier het volledige artikel.

Lees meer

Bouwkroniek

In Essen wordt momenteel een bijzonder woonproject gerealiseerd. Zeven oude quarantainestallen worden gerenoveerd tot woningen.

Lees meer

HEEM
Noordeind 97
2920 Kalmthout
0487 47 45 80
info@heem.be

BE 06 885 69 24 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

HEEM