HEEM-partners aan het woord: Apart Keukens
Cohousen voor HEEM, dat is ‘ontmoeten zonder moeten’. Sociaal contact is dus een rode draad doorheen het leven van de bewoners van onze projecten. En wat maakt die ontmoetingen nog leuker? Lekker eten. Dankzij onze partner Apart Keukens worden die heerlijke gerechten bovendien in een kwaliteitskeuken bereid. Aan het woord: Marie-Louise Van Tichelt, medezaakvoerder van Apart Keukens.

Als je de missie van Apart Keukens kort moet omschrijven, hoe zou die dan klinken?

Marie-Louise Van Tichelt: “Wij leveren keukens van topkwaliteit met een tijdloze uitstraling, gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Wij plaatsen bovendien een persoonlijke aanpak voorop.

Trends wisselen elkaar soms in een sneltempo af, ook in de bouwsector. Wat is de laatste maanden erg populair bij jullie klanten?

“Momenteel zien we vaak supermat zwart als kleur opduiken. Gemarmerd keramiek is dan weer populair als werkblad. Voor de opbergruimte in de keuken verkiezen onze klanten vooral lades. Tot slot wint ook de kookplaat met geïntegreerde dampkap aan populariteit.”

Energiezuinigheid, waterbesparende maatregelen en duurzame materialen zijn hot topics in de bouwsector. Hoe komt dit tot uiting bij keukenbouwers?

“We merken vooral dat klanten meer aandacht schenken aan het energieverbruik van vaatwas en koelkast. Dampkappen op hun beurt worden nu op de markt gebracht met een recirculatiesysteem.”

Jullie zijn al 30 jaar actief in de sector. Welke keukenelementen blijven geliefd bij de klant?

“Het keukeneiland is nog steeds een winner. Daarnaast verkiezen klanten doorgaans werkbladen in steen, met de grootste voorkeur voor composiet.”

Apart Keukens realiseerde al de keukens voor twee van onze cohousingprojecten: Academie in Turnhout en Qville in Essen. Op welk HEEM-project zijn jullie erg trots?

“Qville in Essen was een mooie uitdaging. We moesten er maar liefst 43 woningen voorzien van een betaalbare, doordachte en vooral fijne keuken.”

Met wie voeren de HEEM-kopers meestal het woord?

“Apart Keukens telt 10 medewerkers, maar de contactpersoon voor de HEEM-kopers is Werner Aertsen.”

Op welke manier kunnen HEEM-kopers zich voorbereiden op het bezoek aan de Apart Keukens showroom?

“Goed dat je dit aanhaalt, want het is belangrijk én handig om op voorhand al wat denkwerk te verrichten. Eerst en vooral over de toestellen. Hoe zien ze de indeling van de koelkast? Wensen ze een diepvries? Verkiezen ze een aparte oven en microgolfoven, of volstaat een combitoestel? Daarnaast moeten ze ook knopen doorhakken over de stijl van de keuken. Gaan ze voor landelijk of geniet een moderne keuken hun voorkeur? Tot slot wegen ze best ook al eens de verschillende materialen voor werkbladen tegen elkaar af.”

HEEM voorziet steeds een standaardbudget en een standaardontwerp voor een uitgeruste keuken. Zijn de door jullie uitgetekende keukens ook de keukens die uitgevoerd worden, of passen de HEEM-kopers nog veel aan?

“Meestal verkiest een koper om zijn stempel te drukken op het keukenontwerp. Ze willen graag hun eigen stijl herkennen in hun nieuwe keuken.”

Chapel

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

temp

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Rhea Lizen

Alles wordt leuker als je het kan delen, is het motto van Rhea. Wanneer ze via het familiebedrijf met Heem in contact kwam, heeft ze niet lang moeten twijfelen. Het gedeelde woonconcept is voor haar een echte win-win en partner worden in zo’n organisatie is dan ook in lijn met wat ze zelf nastreeft.

Rhea is opgegroeid in de wereld van projectontwikkeling dankzij haar vader. Nu zorgt ze voor de dagelijkse opvolging en richt ze zich op het stroomlijnen en automatiseren van de bedrijfsprocessen. Haar marketingervaring zet ze in om Heem verder op de kaart te zetten en het bereik te vergroten, zodat meer mensen deze unieke woonbeleving kunnen ontdekken.

Bieke Daemen

Als klantenbegeleider staat Bieke klaar om jouw woondromen waar te maken. Met haar jarenlange expertise in de interieursector is zij de ideale partner om je bij elke stap van het bouwproces te begeleiden.

Samen met het team van projectleiders, architect en aannemers zorgt Bieke ervoor dat er tot in het kleinste detail wordt ingespeeld op jouw wensen. Of het nu gaat om de inrichting, het sanitair, de keuken, de elektriciteit of de algehele afwerking - Bieke ademt interieur en weet precies hoe jouw nieuwe thuis er straks uit moet zien.

In haar vrije tijd geniet Bieke van haar gezin. Maakt ze lange trektochten te paard of verdiept ze zich graag in creatieve projecten.

Jo Clauw

Jo is gepassioneerd door groepen en groepsprocessen. Hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van groepen bij tal van organisaties. Bij Heem neemt hij ook de bewonersgroepen op sleeptouw doorheen het hele proces.

Jo houdt al die kennis rond procesbegeleiding en groepsdynamica bovendien niet voor zichzelf. Als docent op de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen deelt hij zijn expertise met de studenten van de verschillende menswetenschappelijke opleidingen.

Hij omschrijft zichzelf als een stadsmus én trotse Borgerhoutenaar.

Tom Dierckx

Tom begeleidt de bewonersgroepen in hun groepsdynamische proces. De laatste jaren specialiseerde hij zich in zelforganiserende teams en holocratie. In de begeleiding focust Tom vooral op de organisatie- en beslissingsprocedures binnen een bewonersgroep. De structuur moet ruimte creëren voor initiatief en bewoners uitdagen om te tonen waar ze goed in zijn.

Charlotte Stes

Architecte Charlotte was al van meet af aan fan van Heem. Ze vindt het heerlijk om een project vanaf de start te zien ontstaan, helemaal volgens de waarden en normen van Heem. Vooral de renovatieprojecten spreken haar aan omdat ze deze sites weer in hun oude glorie kan herstellen en omtoveren tot boeiende woningen.

Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met verschillende partijen en samen iets bereiken. Charlotte brengt niet alleen haar expertise als architect naar Heem, maar ook enthousiasme, creativiteit en een liefde voor natuurlijke schoonheid.

In haar vrije tijd trekt ze graag de natuur in voor mooie wandelingen. Quality-time met haar gezin en vrienden staat bij haar altijd op nummer één.

Stefanie Van Gansen

"Na twaalf jaar werkzaam te zijn geweest als projectarchitect van grootschalige residentiële projecten, besloot Stefanie zich bij Heem aan te sluiten als technisch manager. Ze staat binnen Heem voornamelijk in voor het structureren en leiden van de technische werfopvolging, maar je kan haar ook nog steeds terugvinden met helm en werfschoenen bij de technische projectopvolging.

Als burgerlijk ingenieur architect is ze geboeid door de complexiteit van het bouwproces. Elk project is uniek door zijn specifieke randvoorwaarden, ontwerpvraagstukken en technische ambities. Daarom is een flexibele maar gestructureerde organisatie en samenwerking binnen het gehele bouwteam essentieel. Het geeft de tools en de motivatie aan alle betrokkenen om de projectambities waar te maken waarbij kwalitatief wonen en de technische kwaliteit steeds centraal staan.

Naast het werk kan Stefanie enorm genieten van haar gezinsleven. Ze leeft zich uit bij het tuinieren, rijden met de koersfiets, joggen en een lekker hapje of drankje onder vrienden.

Sophie Voorspoels

Sophie zet de projecten mee in de markt. De architectenplannen bekijkt ze in detail met oog voor het optimale gebruik van de woning en de gemeenschappelijke delen.

Ze maakt van elk lanceringsevent een feest, waarbij geïnteresseerde kopers goed en juist ingelicht worden en op een aangename manier kunnen kennismaken met Heem en collectief wonen. Met haar vooropleiding als psycholoog, verdiept ze zich in de manier waarop een bewonersgroep kan werken en van betekenis kan zijn voor zij die er wonen.

Creatieve en sportieve uitlaatkleppen vindt Sophie in het pottenbakken, parapenten en kitesurfen.

Maarten Van Gool

Maarten is sinds 2020 vennoot van Heem. Als co-founder van Fosbury and Sons, de organisatie die een compleet nieuwe invulling geeft aan ‘de traditionele werkplek’, is hij helemaal thuis in de wereld van collectiviteit.

Maarten zal Heem bijstaan met zijn expertise rond toekomstdenken, interne structuur en cultuur én collectiviteit. Zijn mantra is dat ‘het collectieve zich moet kunnen aanpassen aan het individu’. Op die manier leveren sociale cohesie, samenwerking en ontmoeting een bijzondere kwalitatieve verhoging van de woon- dan wel werkervaring.

Koen Lizen

Een antwoord kunnen bieden aan de groeiende maatschappelijke nood aan community, motiveerde Koen om zijn schouders onder Heem te zetten. Hij controleert en begeleidt de investeringen van zijn familie in cohousing en andere duurzame ontwikkelingen. Samen met het management van Heem zet Koen ook de strategische lijnen uit.

Koen is een bezield ondernemer met een aantal eigenzinnige woonprojecten en een stadshotel in Rio de Janeiro op zijn actief. Zijn kennis en ervaring zet hij ook in als ondersteuning voor andere ondernemers. Koen gaat voor een maatschappelijke meerwaarde en duurzame winst met een gelukkig team. Hart en zaak in balans.

Gert Cowé

Gert is in 2019 toegetreden als vennoot en bestuurder om de expansie en verdere professionalisering van Heem mee in goede banen te leiden. Van opleiding is Gert economist. Verder heeft hij de afgelopen 25 jaar tal van vastgoedopleidingen en -seminaries gevolgd.

Gert heeft een jarenlange expertise opgebouwd als o.a. CEO bij de beursgenoteerde vastgoedfondsen VastNed Retail Belgium en Intervest Offices & Warehouses, vennoot & medeoprichter van Quares, CFO bij projectontwikkelaar Group GL, business manager vastgoed bij Participatie Maatschappij Vlaanderen, etc..

Bij Heem staat Gert, samen met Joeri, in voor de dagelijkse leiding. Hij legt zich vooral toe op alle financiële, administratieve en juridische zaken, alsook op strategie en business development.

Joeri Bal

Joeri is de oprichter van en drijvende kracht achter Heem. Hij heeft een ruime expertise als vastgoedontwikkelaar opgebouwd en is sinds 2004 het creatieve brein achter het collectief woonconcept van Heem. Hij optimaliseert elk project in functie van locatie en de steeds wijzigende maatschappelijke trends en noden. Joeri woont met zijn gezin in het project Boterberg in Kalmthout en begrijpt als geen ander de filosofie maar ook de praktische kant ervan. Collectief wonen is voor hem niet alleen een vastgoedconcept, maar ook een levensvisie.

Bij Heem staat Joeri, samen met Gert, in voor de dagelijkse leiding. Hij legt zich toe op business development & prospectie, het uitwerken van elk project en de technische en commerciële opvolging. Hij is een regelmatig spreker op seminaries omtrent cohousing. Met een opleiding als psycholoog als achtergrond streeft hij naar een optimale samenwerking met al onze klanten, partners en leveranciers.

In zijn vrije tijd kan je Joeri al eens in de lucht of op het water terugvinden. Paragliding en kitesurfing zijn namelijk twee van zijn grote passies.

Seir

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Ferm

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Download het lastenboek

Laat hieronder jouw gegevens achter om het lastenboek te downloaden.

    Pachthoeve

    Ontvang de nieuwsbrief

    Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

    Download het lastenboek

    Laat hieronder jouw gegevens achter om het lastenboek te downloaden.