Visie & aanpak

Met Heem ontwikkelen we projecten met een unieke woon- én leefervaring voor mensen die op zoek zijn naar meer, met veel aandacht voor schoonheid, extra comfort en verbinding. We zien het Heem-woonconcept dan ook als de woonvorm van de toekomst. Het is één van de oplossingen voor het realiseren van een duurzaam woonbeleid. Onze projecten zijn zo ontworpen dat je optimaal kan genieten van het extra comfort en spontane ontmoetingen met je buren vanzelf gaan. Dit zorgt voor meer gezelligheid, meer genegenheid en minder eenzaamheid.

Wat is Heem -wonen eigenlijk
en hoe gaan we precies te werk

Een Heem-woonproject bestaat uit verschillende individuele woningen die samen een groter domein delen. De bewoners van onze projecten beschikken, naast hun eigen privéwoning, over bijkomende infrastructuur en diensten die ze met elkaar delen en waar extra comfort en ontmoeting centraal staan. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een ruime tuin, buurthuis, zwembad, sauna of buitenkeuken.

In onze projecten vloeien de huizen, de natuur en de buurt op natuurlijke wijze in elkaar over. Geen traditionele wijk met aangelegde straten en hekwerk, maar een organisch geheel dat jouw woonbeleving ruimte geeft:

Ademruimte

Eigen ruimte

Buitenruimte

Gedeelde ruimte

Een Heem-project is het perfecte huwelijk tussen weelderige natuur, verfijnde architectuur en deugddoende verbondenheid. De autovrije site creëert een veilig bolwerk, terwijl de strategische inplanting van groen zorgt voor voldoende privacy en een gevoel van ruimte – overal waar je kijkt. Iedere woning heeft haar eigen karakter en vormt een eilandje binnen deze oase van rust, subtiel met elkaar verbonden door organisch aanvoelende paadjes en gedeelde faciliteiten zoals een zwemvijver of pluktuin. Ja, Heem is meer dan wonen.

Heem is een manier van leven

Verbinding, authenticitiet en kwaliteit met begrip en aandacht voor je eigen privacy. We ontwerpen projecten met een hoge graad van afwerking, met oog voor persoonlijke touch en ongedwongen luxe. Plekken om het leven te vieren, elke dag en te genieten met gezin, familie en vrienden.

“Een tijdloze visie op wonen. De vrijheid om je eigen ruimte te hebben, de mogelijkheid om te verbinden en te groeien, en de geruststelling dat je nooit echt alleen bent.”

De privacy?
Die is er. Ieder heeft z’n vaste stek, subtiel aan het oog onttrokken door slim ingeplant groen.

Sociaal contact?
Dat kan precies wanneer jij het wil. Je hoeft enkel je voordeur open te doen.

De gedeelde mogelijkheden?
Die zijn groots. Van een pluktuin, zwemvijver, atelier tot sauna: jullie kiezen.

De architectuur?
Die is weldoordacht ontworpen, met oog voor mens, planeet én de toekomst.

Community building

We nodigen je uit om deel te nemen aan een woonervaring die verder gaat dan de muren van je privéwoning. Het is een plek waar je jouw individuele levensstijl omarmt terwijl je de warmte en kracht van een hechte gemeenschap deelt. Een plek van ontmoeten zonder moeten. Je hoeft het bovendien niet alleen uit te zoeken, onze community builders ondersteunen je stap voor stap om van deze plek samen een (h)echte thuis te maken.

Stappenplan

Van aankoop tot oplevering? Met de aankoop van je Heem-woonst sta je er niet alleen voor.
Tijdens het hele traject is het Heem team er om je te begeleiden en te adviseren.

De voordelen van een Heem -project

Sharing is caring.
Je kan genieten van wat je buren hebben en omgekeerd. Je deelt de oppas, brengt de kinderen via een beurtrol naar school, klopt bij de buren aan voor werkmateriaal,…

Spontane ontmoetingen.
Doordat je deelt en in de buurt van elkaar woont, ontstaan er in een Heem-project heel wat fijne ontmoetingen. Een speelkameraadje voor je kinderen, een spontane aperitief op vrijdag en een gezellige picknick in de zomer.

Meer luxe en comfort.
Je krijgt meer voor je geld. De extra faciliteiten zorgen voor meer comfort die je alleen misschien niet zou kunnen realiseren.

Meer zorg voor mekaar.
Wonen in een Heem-project verhoogt het gevoel van verbondenheid en veiligheid. Er zijn namelijk altijd wel buren die de poes te eten willen geven of een oogje in het zeil houden wanneer je op vakantie bent. Het is een plek waar alle generaties zich goed omringd voelen.

Community gevoel.
Wist je dat heel wat woongroepen ook initiatieven opzetten voor het dorp of de ruimere buurt. Ze organiseren een festival, een rommelmarktje of zetten hun schouders mee onder de stratenloop.

Chapel

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

temp

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Rhea Lizen

Alles wordt leuker als je het kan delen, is het motto van Rhea. Wanneer ze via het familiebedrijf met Heem in contact kwam, heeft ze niet lang moeten twijfelen. Het gedeelde woonconcept is voor haar een echte win-win en partner worden in zo’n organisatie is dan ook in lijn met wat ze zelf nastreeft.

Rhea is opgegroeid in de wereld van projectontwikkeling dankzij haar vader. Nu zorgt ze voor de dagelijkse opvolging en richt ze zich op het stroomlijnen en automatiseren van de bedrijfsprocessen. Haar marketingervaring zet ze in om Heem verder op de kaart te zetten en het bereik te vergroten, zodat meer mensen deze unieke woonbeleving kunnen ontdekken.

Bieke Daemen

Als klantenbegeleider staat Bieke klaar om jouw woondromen waar te maken. Met haar jarenlange expertise in de interieursector is zij de ideale partner om je bij elke stap van het bouwproces te begeleiden.

Samen met het team van projectleiders, architect en aannemers zorgt Bieke ervoor dat er tot in het kleinste detail wordt ingespeeld op jouw wensen. Of het nu gaat om de inrichting, het sanitair, de keuken, de elektriciteit of de algehele afwerking - Bieke ademt interieur en weet precies hoe jouw nieuwe thuis er straks uit moet zien.

In haar vrije tijd geniet Bieke van haar gezin. Maakt ze lange trektochten te paard of verdiept ze zich graag in creatieve projecten.

Jo Clauw

Jo is gepassioneerd door groepen en groepsprocessen. Hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van groepen bij tal van organisaties. Bij Heem neemt hij ook de bewonersgroepen op sleeptouw doorheen het hele proces.

Jo houdt al die kennis rond procesbegeleiding en groepsdynamica bovendien niet voor zichzelf. Als docent op de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen deelt hij zijn expertise met de studenten van de verschillende menswetenschappelijke opleidingen.

Hij omschrijft zichzelf als een stadsmus én trotse Borgerhoutenaar.

Tom Dierckx

Tom begeleidt de bewonersgroepen in hun groepsdynamische proces. De laatste jaren specialiseerde hij zich in zelforganiserende teams en holocratie. In de begeleiding focust Tom vooral op de organisatie- en beslissingsprocedures binnen een bewonersgroep. De structuur moet ruimte creëren voor initiatief en bewoners uitdagen om te tonen waar ze goed in zijn.