D-Factory

Deurne

Deze voormalige olieverwerkende fabriek in Deurne werd door HEEM omgetoverd tot een groene woonoase bestaande uit een kunstgalerij, een psychotherapeutisch centrum, 11 appartementen en 11 loften. De tropische tuin met zwembad en het Provençaals pleintje maken het vakantiegevoel compleet.

D-Factory is nog steeds één van dé referentieprojecten in Antwerpen wat betreft collectief wonen en werd genomineerd voor de prijs ‘wonen in meervoud’ door de Vlaamse Gemeenschap.

 

HEEM-partners aan het woord: Bart & Pieter

Een ‘nonchalante wildheid’, alsof het groen er altijd zo geweest is. Zo omschrijven Bart Haverkamp en Pieter Croes hun stijl als tuin- en landschapsarchitecten. Het resultaat van hun aanpak is te bewonderen in D-Factory (Deurne) en Academie (Turnhout). Hoe gaat ze te werk? En waar leggen ze de klemtoon in cohousingprojecten? De antwoorden lees je […]

Lees meer

HEEM-partners aan het woord: B-architecten

Het Antwerpse architectenbureau B-architecten is een HEEM-partner van het eerste uur. Maar hoe loopt dat eigenlijk, samenwerken met HEEM? Aan het woord: Dirk Engelen, mede-oprichter van B-architecten.

 

Lees meer

Baksteen in de maag – VIER

Roel Vanderstukken en interieurspecialiste Anouk Taeymans kijken binnen in uitzonderlijke huizen. Inspirerende droomwoningen uit de hele wereld, maar ook inspirerende B&B’s met excentrieke gastheren, of decorateurs met waanzinnige ideeën openen hun deuren. Een magazine over wonen, maar dan met ‘n stevige snuif rock ‘n roll.

Lees meer

Samen zwemmen in D-factory – Cohousing Projects

Toen de cameraploeg van het één-programma Loslopend Wild op zoek was naar een ‘exotische Mexicaanse locatie’, klopten ze aan bij D-Factory in Deurne. Wellicht zitten de palmbomen en felroze muur naast het zwembad daar voor iets tussen.

Lees meer

Actief wonen

Op een zucht van hartje Antwerpen bezocht AW een betoverende binnentuin boordevol tropische palmen, feeërieke verlichting en een verwarmd zwembad. Wie hier woont, heeft altijd een beetje een vakantiegevoel.

Lees meer

Wonen in meervoud

Achter een opopvallende gevel ligt, goed verborgen, de D-factory: een in onbruik geraakte oliefabriek die werd omgevormd tot een groene woonoase midden in de stad.

Lees meer

HEEM
Noordeind 97
2920 Kalmthout
0487 47 45 80
info@heem.be

BE 06 885 69 24 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

HEEM