Kadans

Wijnegem

Welkom in het unieke collectieve woonproject Kadans, vlakbij het park van Wijnegem, aan het Albertkanaal én op een boogscheut van het centrum van Antwerpen. Kadans biedt je een duurzame woning omringd door een grote groene tuin. De woningen dragen de signatuur van het gerenommeerde architectenbureau B-architecten. Het project bestaat uit woningen met 2, 3 of 4 slaapkamers. Elke woning beschikt over een privétuin met terras.

De historische Molenhoeve wordt stijlvol gerenoveerd en omvat 8 woningen met telkens 2 of 3 slaapkamers. In deze woningen worden karaktervolle elementen uit het verleden gecombineerd met stijlvolle nieuwe architectuur. Overbodig te benadrukken welk uniek karakter deze woningen zullen hebben.

Het nieuwbouwgedeelte oogt modern met een natuurlijke uitstraling. De gevel wordt met hout bekleed. Het nieuwe gebouw biedt plaats aan 6 woningen met 2 tot 4 slaapkamers. Twee woningen zijn volledig gelijkvloers. De houten gevelbekleding, het groendak en de grote glaspartijen maken een vloeiende verbinding met de tuin.

Een uniek en kleinschalig collectief woonproject. Mét een buitenzwembad, sauna, logeerkamer, een weelderige groene tuin en buurthuis. En dat op een boogscheut van Antwerpen? Dat vind je op geen enkele andere plek.

Het project is nog volop in opbouw, maar ondertussen vonden alle woningen nieuwe bewoners. Wil je graag meer weten over onze andere projecten? Check dan zeker onze projectenpagina!

HEEM-partners aan het woord: Bart & Pieter

Een ‘nonchalante wildheid’, alsof het groen er altijd zo geweest is. Zo omschrijven Bart Haverkamp en Pieter Croes hun stijl als tuin- en landschapsarchitecten. Het resultaat van hun aanpak is te bewonderen in D-Factory (Deurne) en Academie (Turnhout). Hoe gaat ze te werk? En waar leggen ze de klemtoon in cohousingprojecten? De antwoorden lees je […]

Lees meer

HEEM-partners aan het woord: Desco

Voor de badkamers in onze HEEM-projecten kunnen we rekenen op Desco, een Belgisch familiebedrijf met ondertussen meer dan 600 medewerkers. We legden enkele vragen voor aan Annemie Stroeckx, projectmanager bij Desco.

Lees meer

Eeuwenoude Molenhoeve biedt onderdak aan veertien gezinnen – GVA

Wijnegem – Deze week starten langs het Albertkanaal de voorbereidende werken voor Kadans, het cohousingproject in en rond de eeuwenoude Molenhoeve. De interesse om met veertien gezinnen ‘onder één dak’ te wonen blijkt groot. Op de eerste verkoopdag verkocht ontwikkelaar HEEM al meteen zes van de veertien woningen. De eerste bewoners worden in maart 2023 verwacht.

Jan Aumans – GVA – 11 februari 2021

Lees meer

Oude Molenhoeve wordt eerste cohousingproject in gemeente – HLN

Op de site van de oude Molenhoeve in Wijnegem, de vroegere locatie van de ‘Antwerp Rowing Club’, start HEEM met de bouw van een cohousingproject. De historische Molenhoeve wordt gerestaureerd tot 8 woningen. In een nieuwe laagbouw komen 6 woningen. Alle woningen zijn omgeven door een grote groene buitenruimte, hebben een privétuin en 1 tot 4 slaapkamers.

Lees meer

HEEM

Noordeind 97
2920 Kalmthout
info@heem.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

HEEM