Energiezuinig en gezellig wonen in Hasselt

Welkom in Hasselt waar ons bijzonder woonproject Cirk ongetwijfeld je hart zal stelen. De site uit de sixties krijgt een geweldige make-over en wordt de nieuwe thuis van 16 gezinnen.

Cirk

Over Cirk

Het woonproject telt 16 woningen, telkens met 1 tot 4 slaapkamers
en 5 inclusiestudio’s voor begeleid zelfstandig wonen.
Elke woning beschikt over een privéterras en/of -tuintje.

Je vindt hier rust en ontspanning in de ruime, aangelegde tuin en
boomgaard, aan de zwemvijver of in de sauna. Klussen of je
hobby uitoefenen kan je in de gezamenlijke schuur. Groene vingers? Dan is er plaats om samen met je buren een moestuin aan te leggen.

Voor het kleurenpallet lieten de architecten zich inspireren door de aanwezige kleuren op de site. De accentkleur drukt meteen een krachtige stempel op het ontwerp. Het gerenommeerde architectenbureau B-architecten tekende het volledige project. Cirk is een mooie symbiose tussen de doordachte renovatie van de bestaande gebouwen en twee nieuwbouwvolumes met duidelijk een eigen karakter.

Ondergrondse parking

Ondergrondse
parking

Overdekte fietsenberging

Overdekte
fietsenberging

Polyvalente ruimte

Polyvalente
ruimte

Zwemvijver en sauna

Zwemvijver
en sauna

Boomgaard

Boomgaard

Gastenkamer

Gastenkamer

Energiezuinig? Uiteraard!

In Cirk staan energiebewuste en slimme materiaalkeuze centraal. Zo wordt het heel aangenaam warm in de woningen dankzij de vloerverwarming die verbonden is met de geothermische warmtepomp. De gemeenschappelijke delen worden voorzien van zonnepanelen, ook voor de woonunits is dit mogelijk. Andere duurzame ingrepen zijn regenwaterrecuperatie en deelmobiliteit.

De nieuwbouwwoningen halen een e-peil van maximum E20 en overtreffen zo de EPB-eisen. Dankzij de ingrijpende energetische renovatie behalen alle renovatiewoningen de E60-norm.

Zonnepanelen

Deelmobiliteit

Regenwater-
recuperatie

Geothermische
warmtepomp

BEN
woningen

Thuiskomen in het geweldige Hasselt

Sfeerbeelden Hasselt
Plattegrond Hasselt

Cirk ligt in een rustige straat, maar je bent allesbehalve ver verwijderd van de stad. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 350 meter, het grote treinstation op slechts 3 kilometer. Na minder dan 10 minuten fietsen vertoef je in het centrum van Hasselt.

Als bruisende centrumstad heeft Hasselt bovendien een pak troeven: heerlijke adresjes voor elk moment van de dag, bijzondere musea, trekpleisters als de Japanse Tuin (de grootste van heel Europa trouwens) en een wervelend cultureel aanbod.

Adres: Trekschurenstraat 18, 3500 Hasselt.

Cirk

Ontwikkelaar HEEM brengt met Cirk een nieuwe, warme woonvorm naar Hasselt

HEEM neemt de site van meer dan 9000 vierkante meter langs de Trekschurenstraat, met daarop de voormalige gebouwen van de Provinciale Vereniging van...
Cirk

Eerste collectief woonproject Cirk in Hasselt: “Voordelen van je eigen duurzame woning én extra’s samen met anderen”

In Hasselt komt er voor het eerst een energiezuinig collectief woonproject “Cirk”. Op de site van meer dan 9000 vierkante meter is plek voor 16...
Chapel

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

temp

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Rhea Lizen

Alles wordt leuker als je het kan delen, is het motto van Rhea. Wanneer ze via het familiebedrijf met Heem in contact kwam, heeft ze niet lang moeten twijfelen. Het gedeelde woonconcept is voor haar een echte win-win en partner worden in zo’n organisatie is dan ook in lijn met wat ze zelf nastreeft.

Rhea is opgegroeid in de wereld van projectontwikkeling dankzij haar vader. Nu zorgt ze voor de dagelijkse opvolging en richt ze zich op het stroomlijnen en automatiseren van de bedrijfsprocessen. Haar marketingervaring zet ze in om Heem verder op de kaart te zetten en het bereik te vergroten, zodat meer mensen deze unieke woonbeleving kunnen ontdekken.

Bieke Daemen

Als klantenbegeleider staat Bieke klaar om jouw woondromen waar te maken. Met haar jarenlange expertise in de interieursector is zij de ideale partner om je bij elke stap van het bouwproces te begeleiden.

Samen met het team van projectleiders, architect en aannemers zorgt Bieke ervoor dat er tot in het kleinste detail wordt ingespeeld op jouw wensen. Of het nu gaat om de inrichting, het sanitair, de keuken, de elektriciteit of de algehele afwerking - Bieke ademt interieur en weet precies hoe jouw nieuwe thuis er straks uit moet zien.

In haar vrije tijd geniet Bieke van haar gezin. Maakt ze lange trektochten te paard of verdiept ze zich graag in creatieve projecten.

Jo Clauw

Jo is gepassioneerd door groepen en groepsprocessen. Hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van groepen bij tal van organisaties. Bij Heem neemt hij ook de bewonersgroepen op sleeptouw doorheen het hele proces.

Jo houdt al die kennis rond procesbegeleiding en groepsdynamica bovendien niet voor zichzelf. Als docent op de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen deelt hij zijn expertise met de studenten van de verschillende menswetenschappelijke opleidingen.

Hij omschrijft zichzelf als een stadsmus én trotse Borgerhoutenaar.

Tom Dierckx

Tom begeleidt de bewonersgroepen in hun groepsdynamische proces. De laatste jaren specialiseerde hij zich in zelforganiserende teams en holocratie. In de begeleiding focust Tom vooral op de organisatie- en beslissingsprocedures binnen een bewonersgroep. De structuur moet ruimte creëren voor initiatief en bewoners uitdagen om te tonen waar ze goed in zijn.

Charlotte Stes

Architecte Charlotte was al van meet af aan fan van Heem. Ze vindt het heerlijk om een project vanaf de start te zien ontstaan, helemaal volgens de waarden en normen van Heem. Vooral de renovatieprojecten spreken haar aan omdat ze deze sites weer in hun oude glorie kan herstellen en omtoveren tot boeiende woningen.

Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met verschillende partijen en samen iets bereiken. Charlotte brengt niet alleen haar expertise als architect naar Heem, maar ook enthousiasme, creativiteit en een liefde voor natuurlijke schoonheid.

In haar vrije tijd trekt ze graag de natuur in voor mooie wandelingen. Quality-time met haar gezin en vrienden staat bij haar altijd op nummer één.

Stefanie Van Gansen

"Na twaalf jaar werkzaam te zijn geweest als projectarchitect van grootschalige residentiële projecten, besloot Stefanie zich bij Heem aan te sluiten als technisch manager. Ze staat binnen Heem voornamelijk in voor het structureren en leiden van de technische werfopvolging, maar je kan haar ook nog steeds terugvinden met helm en werfschoenen bij de technische projectopvolging.

Als burgerlijk ingenieur architect is ze geboeid door de complexiteit van het bouwproces. Elk project is uniek door zijn specifieke randvoorwaarden, ontwerpvraagstukken en technische ambities. Daarom is een flexibele maar gestructureerde organisatie en samenwerking binnen het gehele bouwteam essentieel. Het geeft de tools en de motivatie aan alle betrokkenen om de projectambities waar te maken waarbij kwalitatief wonen en de technische kwaliteit steeds centraal staan.

Naast het werk kan Stefanie enorm genieten van haar gezinsleven. Ze leeft zich uit bij het tuinieren, rijden met de koersfiets, joggen en een lekker hapje of drankje onder vrienden.

Sophie Voorspoels

Sophie zet de projecten mee in de markt. De architectenplannen bekijkt ze in detail met oog voor het optimale gebruik van de woning en de gemeenschappelijke delen.

Ze maakt van elk lanceringsevent een feest, waarbij geïnteresseerde kopers goed en juist ingelicht worden en op een aangename manier kunnen kennismaken met Heem en collectief wonen. Met haar vooropleiding als psycholoog, verdiept ze zich in de manier waarop een bewonersgroep kan werken en van betekenis kan zijn voor zij die er wonen.

Creatieve en sportieve uitlaatkleppen vindt Sophie in het pottenbakken, parapenten en kitesurfen.

Maarten Van Gool

Maarten is sinds 2020 vennoot van Heem. Als co-founder van Fosbury and Sons, de organisatie die een compleet nieuwe invulling geeft aan ‘de traditionele werkplek’, is hij helemaal thuis in de wereld van collectiviteit.

Maarten zal Heem bijstaan met zijn expertise rond toekomstdenken, interne structuur en cultuur én collectiviteit. Zijn mantra is dat ‘het collectieve zich moet kunnen aanpassen aan het individu’. Op die manier leveren sociale cohesie, samenwerking en ontmoeting een bijzondere kwalitatieve verhoging van de woon- dan wel werkervaring.

Koen Lizen

Een antwoord kunnen bieden aan de groeiende maatschappelijke nood aan community, motiveerde Koen om zijn schouders onder Heem te zetten. Hij controleert en begeleidt de investeringen van zijn familie in cohousing en andere duurzame ontwikkelingen. Samen met het management van Heem zet Koen ook de strategische lijnen uit.

Koen is een bezield ondernemer met een aantal eigenzinnige woonprojecten en een stadshotel in Rio de Janeiro op zijn actief. Zijn kennis en ervaring zet hij ook in als ondersteuning voor andere ondernemers. Koen gaat voor een maatschappelijke meerwaarde en duurzame winst met een gelukkig team. Hart en zaak in balans.

Gert Cowé

Gert is in 2019 toegetreden als vennoot en bestuurder om de expansie en verdere professionalisering van Heem mee in goede banen te leiden. Van opleiding is Gert economist. Verder heeft hij de afgelopen 25 jaar tal van vastgoedopleidingen en -seminaries gevolgd.

Gert heeft een jarenlange expertise opgebouwd als o.a. CEO bij de beursgenoteerde vastgoedfondsen VastNed Retail Belgium en Intervest Offices & Warehouses, vennoot & medeoprichter van Quares, CFO bij projectontwikkelaar Group GL, business manager vastgoed bij Participatie Maatschappij Vlaanderen, etc..

Bij Heem staat Gert, samen met Joeri, in voor de dagelijkse leiding. Hij legt zich vooral toe op alle financiële, administratieve en juridische zaken, alsook op strategie en business development.