Essen – Qville

De voormalige Quarantainestallen, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, transformeerde HEEM tot een gezellig mini-dorpje. Het domein van 1,7 hectare omvat 43 woningen, gaande van woningen met 1 tot 4 slaapkamers en kangoeroewoningen.

De cohousing-filosofie wordt verder onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s. Elke woning heeft haar eigen privétuin en terras. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site. Daarnaast is het ecologische aspect heel belangrijk. Zo zijn de woningen allemaal Bijna Energie Neutraal, heeft elke woning een eigen warmtepompsysteem, is er regenwaterrecuperatie voorzien en werden er zonnepanelen geplaatst.

In samenwerking met Oaktreeprojects integreerden we in Qville ook een inclusiewoning. Dit is een woning bestaande uit een aantal studio’s bestemd voor zelfstandig begeleid wonen, met als doelgroep bewoners met een mentale of lichamelijke beperking.

Persartikelen over Qville

HEEM
Noordeind 97
2920 Kalmthout
0487 47 45 80
info@heem.be

BE 06 885 69 24 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

HEEM