Binnenkijken in woonproject Meeren – GVA, Citta

Pers

Op bezoek bij cohousing Meeren: “Nee, wij zijn geen geitenwollensokkentypes”

‘Ze delen alles, behalve hun onderbroek.’ Het zou zomaar een – onwaar weliswaar! – vooroordeel kunnen zijn over mensen die kiezen voor cohousing. Want vooroordelen, zo zijn er veel, aldus de acht gezinnen die op de gloednieuwe cohousingsite Meeren in Olen wonen.

Domein Meeren in Olen opwandelen, is als in een vakantieoord belanden. Een historische schuur staat er tussen twee rijen woningen. Daarachter een vrijstaand huis én een enorme parktuin. Inclusief schommel aan een boomtak, wilde bloemen in al even wilde perkjes en een zwemvijver om het idyllische beeld af te maken.

Voor zeven gezinnen is deze plek sinds kort hun thuis. De meesten verhuisden de voorbije maanden. Het achtste en laatste gezin volgt weldra. “Ons huis is binnen nog niet helemaal afgewerkt”, zeggen Leen (33) en Joris (35). Vandaag wonen ze samen met hun dochtertje Aster (1,5) in Heverlee, zo’n vijftig kilometer verderop. En ze zijn niet de enigen die speciaal voor dit domein naar de Kempen afzakten.

Lees de reportage hier