Speciale editie van het tijdschrift A+ rond collectief wonen

Pers

A+ is hét toonaangevende Belgische tijdschrift voor architectuur. Naar aanleiding van de tentoonstelling Housing Apart Together besliste Architectuurwijzer om een samenwerking aan te gaan met A+. Dit resulteerde in de speciale editie A+ 280 Collective Housing, die als tentoonstellingspublicatie extra duiding geeft bij het thema collectief wonen.

A+ 280 Collective Housing verzamelt recent gerealiseerde of ontworpen woonprojecten die ons nu al antwoorden kunnen aanreiken op de vragen die een brede mentaliteitsverandering voorlopig in de weg staan. Het gaat zowel over gestapelde of geclusterde nieuwbouwwoningen als over de renovatie van bestaande gebouwen, en dit zowel in dorpen als in steden. Dit A+ nummer gaat in op de architectuur van collectieve woonprojecten en bespreekt ook de rol van de architect, de antropologische studie van cohousingbewoners, de leerpunten uit historische woonprojecten en recente coöperatieve projecten in Zwitserland.