Boterberg

Kalmthout
Boterberg

Het domein Boterberg in Kalmthout bestaat uit een 150 jaar oud kasteel met bijgebouwen, omgeven door de overweldigende natuur van de Kalmthoutse Heide. De stallen, schuur en hovenierswoning werden door HEEM volledig gerenoveerd tot 7 ééngezinswoningen rond een binnenplaats in begijnhofstijl.

Een grote gemeenschappelijke parktuin met zwemvijver, boomgaard en moestuin zorgen voor heel veel ademruimte.

HEEM-partners aan het woord: B-architecten

Het Antwerpse architectenbureau B-architecten is een HEEM-partner van het eerste uur. Maar hoe loopt dat eigenlijk, samenwerken met HEEM? Aan het woord: Dirk Engelen, mede-oprichter van B-architecten.

 

Lees meer

Cohousing: nooit eenzaam in coronatijden – GVA

Samen in de keuken staan of spontaan bij elkaar binnen springen, doen de bewoners niet meer. Maar cohousing is helemaal nog niet zo’n gek idee in coronatijden. De kinderen hebben altijd vriendjes om mee te spelen, er is altijd een ouder in de buurt om ze in de gaten te houden, en boodschappen doen kan in een beurtrol. “Eigenlijk is dit nu ideaal.”

Lees meer

Landelijk logeren – VT Wonen

Het veertien hectare grote domein van kasteel Boterberg was tot niet zo heel lang geleden voorbehouden aan de meest vooraanstaande families. Tot Joeri samen met enkele andere enthousiastelingen zijn schouders zette onder de renovatie van het leegstaande kasteel. Nu kan iedereen meegenieten van de luxueuze en feeërieke sfeer.

Lees meer

Stukje paradijs op domein Boterberg – Tendens

Toen Joeri en Sophie samen met enkele vrienden domein Boterberg kochten, stapten ze in een groots avontuur.

Het kasteel was al jaren niet meer bewoond, de stallen en de bijgebouwen lagen er verkommerd bij. Maar vandaag leven de gezinnen in een waar stukje paradijs.

Lees meer

Baksteen in de maag – VIER

Roel en Anouk kijken hun ogen uit in een cohousingproject in een Kalmthouts kasteel, Frits en Tanja maken een bank uit een oude balk voor hun vriend Jan en een massief betonnen B&B uit de vorige eeuw. Ewoud hangt enkele hipster rekken, de eigenwijze woning van setdesigner William Phlips en een droomchalet in de Zwitserse bergen.

Lees meer

HEEM
Noordeind 97
2920 Kalmthout
0487 47 45 80
info@heem.be

BE 06 885 69 24 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

HEEM