[Interview] “Elke keer bezorgt Meeren ons een vakantiegevoel”

Blog

De werf in Olen draait op volle toeren. Vijf gezinnen staan te popelen om hun intrek te nemen op het mooie, groene domein van Meeren. Maar wat trok hen precies aan in het project? Wij vroegen het hen en hieronder lees je hun enthousiaste antwoorden.

Waarom kozen jullie voor Meeren? Was het omwille van de architectuur, de locatie, het collectieve wonen of een combinatie van de drie?

Lien & Wouter: “Voor ons was de combinatie heel belangrijk. Zo is de architectuur erg modern, maar past die tegelijk heel goed bij de omgeving. Daarnaast wilden we graag een woning met een grote tuin op een rustig gelegen locatie, zonder in een typische verkavelingstuin te belanden. En tot slot trok ook het collectief wonen ons aan. Zowel het delen van ruimte – met de coworkingruimte! – als het delen van spullen vinden we een belangrijke plus.”

Lien en Wouter

Gerd & Wim: “Meeren heeft voor ons alles te bieden wat we zochten. Een ecologische woonst, een grote tuin, rust, het sociale aspect van collectief wonen en de extra luxe die hierbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de sauna en de zwemvijver. Als zelfstandige werkt Helena steeds alleen thuis, de coworkingplek is dus enorm interessant om zo toch wat sociaal contact te hebben.”

Wim, Gerd, Finne en Lotte

Wat spreekt jullie aan in de locatie van Meeren?

Lien & Wouter: “Wij waren op zoek naar een huis dichter bij onze familie. Nu zullen we op fietsafstand wonen van onze belangrijkste familieleden. En vanzelfsprekend kijken we ook uit naar het ruimtegevoel en het groen. We hebben nog nooit zoveel vogeltjes horen fluiten als tijdens ons werfbezoek aan Meeren.”

Gerd & Wim: ”Als jong gezin droomden we al eventjes over wonen in het groen. Helaas was dit voor ons niet betaalbaar in de regio waar we beiden vandaan komen. We moesten onze radius dus uitbreiden. En in onze zoektocht stuitten we op het concept van HEEM. Afgelopen maanden bezochten we al regelmatig onze nieuwe woonplaats en elke keer krijgen we weer een zalig vakantiegevoel!”

We kiezen voor collectief wonen omdat je zo de mogelijkheid hebt op onder meer een grote tuin, zonder dat je de ruimte helemaal voor jezelf inpalmt.

Is het jullie eerste kennismaking met een collectief woonproject? En waarom kiezen jullie voor collectief wonen?

Lien & Wouter: “Ja, we gaan voor het eerst op deze manier wonen. We kiezen voor collectief wonen omdat je zo de mogelijkheid hebt op onder meer een grote tuin, zonder dat je de ruimte helemaal voor jezelf inpalmt.”

Gerd & Wim: “Het is ook voor ons de eerste keer in een collectief woonproject. Toen we kennismaakten met het concept sprak het ons onmiddellijk aan. Van het delen van een grasmaaier over het opstarten van een moestuin tot gezellige barbecues.”

We kijken er enorm naar uit om alle bewoners te leren kennen en te genieten van onze woning en het prachtige domein.

Wat verwachten jullie van het wonen in Meeren? Waar kijken jullie het hardst naar uit?

Lien & Wouter: “Dankzij de terugkeer naar de kempen zullen we ons niet alleen weer meer thuis voelen, we gaan onze familie ook weer meer zien. We kijken heel erg uit naar het rustig wonen in het groen, gewoon genieten in de tuin. Iets wat onze hond beslist ook leuk zal vinden.”

Gerd & Wim: “We kijken er enorm naar uit om alle bewoners te leren kennen en te genieten van onze woning en het prachtige domein. Een tijdje geleden zijn we met onze toekomstige buren gaan wandelen en picknicken. Het klikte vanaf de eerste minuut!”