HEEM-partners aan het woord: Azuleo

Blog
vloerbekleding qville

Wat zijn de blikvangers in een interieur? Doorgaans klinken antwoorden als ‘opvallende keuken’, ‘originele designmeubels’ of ‘een fel accentkleur’. Maar het belang van de passende vloer- en wandbekleding valt niet te onderschatten. Warme parket, een strakke betontegel of kleurrijke mozaïek? Bij HEEM-partner Azuleo weten ze als geen ander hoe bepalend vloeren en wanden zijn voor een woning. Miranda Nitor, accountmanager bij Azuleo, vertelt ons er meer over in dit interview.


Met Azuleo zijn jullie ondertussen al 20 jaar actief in de bouwsector. Welke trends kan je momenteel onderscheiden? En welke vloer- en wandbekleding is anno 2021 nog steeds populair, ongeacht de trends?

Miranda Nitor: “Bij ons scoren XXL tegelformaten en de materialen met een betonlook het best. Daarnaast ogen de keramische natuursteen- of houtimitaties steeds realistischer, wat hen ook populair maakt bij het grote publiek.”

“Keramische tegels zijn een blijvend succes. Een meerderheid van de (ver)bouwers kiest resoluut voor de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van dit type bekleding. Dit natuurlijke materiaal is ijzersterk en blijft er levenslang als nieuw uitzien. En algemeen genomen kunnen we ook stellen dat neutrale kleuren en designs bij ons het meest over de toonbank gaan.”

De HEEM-projecten zijn doorgaans een mix van nieuwbouwwoningen en renovaties. Merken jullie een verschil wanneer mensen vloer- en wandbekleding kiezen voor nieuwbouw of renovatie?

“We merken dat dit heel persoonsgebonden is. Voor sommige mensen is de architectuur van de woning bepalend voor hun keuzes. Bij anderen primeert het onderhoudsgemak van de bekleding, de match met het meubilair of het te besteden budget. Ik wil hierbij ook nog even benadrukken dat al onze tegels, zelfs de meest budgetvriendelijke, afkomstig zijn van Italiaanse en Spaanse topfabrikanten.”

“Bij de opwaardering van historische panden grijpen klanten wel sneller naar materialen met een authentiek karakter zoals (keramische) natuursteen of parket. In nieuwbouwprojecten zien we dan vaker de moderne, tijdloze betonlook opduiken.”

 

Met wie bij Azuleo komen de HEEM-kopers precies in contact?

“We stellen per project één of twee vaste aanspreekpunten aan. Deze adviseurs kennen de details van het project en kunnen zo een maximale ondersteuning aan de kopers bieden. Bij Azuleo maken we er namelijk een erezaak van om de klanten persoonlijk te begeleiden.”

tegels

Hoe slagen jullie erin om in dat gigantische aanbod klanten te begeleiden naar de ‘juiste’ keuze?

“Eerst en vooral: we nemen de tijd voor elke klant. Bij aanvang van het toonzaalbezoek stellen onze adviseurs heel specifieke vragen zodat we een goed beeld krijgen van de wensen en het budget van de klant. Op die manier kunnen de adviseurs gericht het passende aanbod in onze showroom tonen. Heb je heel wat knopen door te hakken als koper? Voorzie dan zeker anderhalf uur tijd voor een bezoek aan Azuleo. Daarom raden we aan om op voorhand een afspraak te maken.”

 

Op welke manier kunnen HEEM-kopers zich voorbereiden wanneer ze de showroom bezoeken? Waar moeten ze precies op letten?

“Het is geen overbodige luxe om op voorhand even stil te staan bij de stijl die men verkiest of de sfeer die men wil oproepen. Hou je van een ruimtelijk effect, verkies je een gezellig karakter of primeert het onderhoudsgemak?”

“Onze adviseurs denken ook graag mee over de integratie van de vloer in het gehele interieur. Breng dus zeker stalen of foto’s mee van je gekozen keuken, badkamer of meubilair. Wat de keuze van de wandtegels betreft, is het vooral belangrijk dat de indeling van de badkamer gekend is. De indeling heeft namelijk vanuit technisch en esthetisch oogpunt een invloed op het tegelformaat en de wanden waar tegels moeten voorzien worden.”