HEEM-partners aan het woord: Apart Keukens

Academie - Turnhout
qville keuken

Cohousen voor HEEM, dat is ‘ontmoeten zonder moeten’. Sociaal contact is dus een rode draad doorheen het leven van de bewoners van onze projecten. En wat maakt die ontmoetingen nog leuker? Lekker eten. Dankzij onze partner Apart Keukens worden die heerlijke gerechten bovendien in een kwaliteitskeuken bereid. Aan het woord: Marie-Louise Van Tichelt, medezaakvoerder van Apart Keukens.

 

Als je de missie van Apart Keukens kort moet omschrijven, hoe zou die dan klinken?

Marie-Louise Van Tichelt: “Wij leveren keukens van topkwaliteit met een tijdloze uitstraling, gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Wij plaatsen bovendien een persoonlijke aanpak voorop.”

Apart keukens

Trends wisselen elkaar soms in een sneltempo af, ook in de bouwsector. Wat is de laatste maanden erg populair bij jullie klanten?

“Momenteel zien we vaak supermat zwart als kleur opduiken. Gemarmerd keramiek is dan weer populair als werkblad. Voor de opbergruimte in de keuken verkiezen onze klanten vooral lades. Tot slot wint ook de kookplaat met geïntegreerde dampkap aan populariteit.”

 

Energiezuinigheid, waterbesparende maatregelen en duurzame materialen zijn hot topics in de bouwsector. Hoe komt dit tot uiting bij keukenbouwers?

“We merken vooral dat klanten meer aandacht schenken aan het energieverbruik van vaatwas en koelkast. Dampkappen op hun beurt worden nu op de markt gebracht met een recirculatiesysteem.”

 

Jullie zijn al 30 jaar actief in de sector. Welke keukenelementen blijven geliefd bij de klant?

“Het keukeneiland is nog steeds een winner. Daarnaast verkiezen klanten doorgaans werkbladen in steen, met de grootste voorkeur voor composiet.”

 

Een keuken in Qville

Apart Keukens realiseerde al de keukens voor twee van onze cohousingprojecten: Academie in Turnhout en Qville in Essen. Op welk HEEM-project zijn jullie erg trots?

Qville in Essen was een mooie uitdaging. We moesten er maar liefst 43 woningen voorzien van een betaalbare, doordachte en vooral fijne keuken.”

Met wie voeren de HEEM-kopers meestal het woord?

“Apart Keukens telt 10 medewerkers, maar de contactpersoon voor de HEEM-kopers is Werner Aertsen.”

 

HEEM voorziet steeds een standaardbudget en een standaardontwerp voor een uitgeruste keuken. Zijn de door jullie uitgetekende keukens ook de keukens die uitgevoerd worden, of passen de HEEM-kopers nog veel aan?

“Meestal verkiest een koper om zijn stempel te drukken op het keukenontwerp. Ze willen graag hun eigen stijl herkennen in hun nieuwe keuken.”

qville keuken

Op welke manier kunnen HEEM-kopers zich voorbereiden op het bezoek aan de Apart Keukens showroom?

“Goed dat je dit aanhaalt, want het is belangrijk én handig om op voorhand al wat denkwerk te verrichten. Eerst en vooral over de toestellen. Hoe zien ze de indeling van de koelkast? Wensen ze een diepvries? Verkiezen ze een aparte oven en microgolfoven, of volstaat een combitoestel?”

“Daarnaast moeten ze ook knopen doorhakken over de stijl van de keuken. Gaan ze voor landelijk of geniet een moderne keuken hun voorkeur? Tot slot wegen ze best ook al eens de verschillende materialen voor werkbladen tegen elkaar af.”