Wat te doen in Wetteren Ten Ede: van frisse pint tot heerlijk diner [15 adresjes]

Blog
Wat te doen in Wetteren Ten Ede: van frisse pint tot heerlijk diner [15 adresjes]

HEEM tovert de voormalige bloemenkwekerij met serres in Wetteren Ten Ede om tot het vernieuwende cohousingproject Seir. Wat heeft Wetteren te bieden? En waarom wordt het geweldig wonen in Seir? Dat vertellen we je in deze blogpostreeks. Dit keer lijsten we graag voor jou de lekkerste adresjes op voor een snelle hap, een uitgebreid diner of gewoon een frisse pint.

Wat bepaalt of je nieuwe woonplaats tof is? Het huis waarin je woont, vanzelfsprekend. Maar ook de omgeving waar je terechtkomt is cruciaal voor het thuisgevoel. En als die streek bezaaid is met lekkere plekjes en culinaire parels, dan zit dat gevoel beslist goed.

 

5 toffe cafés in en rondom Wetteren

Op zoek naar een nieuw stamcafé of naar een plek om na een deugddoende wandeling even op adem te komen? Dan hebben wij wel enkele leuke opties opgelijst.

Klein Ledeberg en De Lindekens zijn gezellige, bruine kroegen. Fans van cocktails – en fans van andere dranken – komen aan hun trekken bij Café Tonneke. Met de review ‘Het Bolleke van ‘t vat is top!’ weet je alvast wat gedronken bij De Beurs. De titel van bruisendste café gaat misschien wel naar Het Gesproken Dagblad, waar tal van culturele activiteiten op de agenda staan.

 

5 gezellige lunchplekken in en rondom Wetteren

In De Foute Peper ben je aan het goede adres voor een dagschotel, die je met wat geluk kunt verorberen op het mooie terras. Liefhebbers van een heerlijke kop koffie en een bijhorende brunch voelen zich meteen op hun plaats bij Bon Caffee.

Een stukje verse, huisgemaakte taart en iedereen zwicht, niet? Dan zit je perfect bij Marie. ‘Een aanrader als je in Massemen bent’, klinkt het in een review over Den Vlaschaert. Lunchen in een oase van groen kan bij restaurant en koffiehuis ‘t Saffraantje.

 

5 verrukkelijke restaurants in en rondom Wetteren

Iets te vieren of gewoon zin in een uitgebreid etentje? Geef dan de chef van Lesco gewoon carte blanche. Iedereen weet dat burgers al lang niet meer als fastfood gezien worden, en dat bewijzen ze ook bij bistro Gustaaf.

De hele kaart van Brasserie Passerelle stemt ons positief, maar vooral de tapas springen in het oog. Even op reis met een retourtje naar Griekenland? Schuif je voeten onder bij restaurant Marathon. De perfecte mix tussen de Italiaanse en Belgische keuken krijg je voorgeschoteld in ‘t Boerderijtje.

Lijkt het je iets om in deze regio te wonen? Dan is ons cohousingproject Seir de geknipte plek voor jou. Ontdek hier meer informatie over Seir op deze webpagina.