Met de fiets van Wijnegem naar Antwerpen? Natuurlijk! [fietsroutes]

Blog
fietsersbrug Antwerpen

‘Wonen op een boogscheut van Antwerpen’, dat klinkt altijd goed. Maar wat betekent dit in de praktijk voor ons cohousingproject Kadans in Wijnegem? Wel, als je in de Stokerijstraat op je fiets stapt, dan ben je na een half uurtje trappen op de Grote Markt in Antwerpen. Meer over deze route én een andere, toeristische variant, lees je in dit blogartikel.

Met de fiets naar Antwerpen (route 1)

Werk je in Antwerpen? Dan weet je dat woon-werkverkeer met de fiets een echte meerwaarde is. Niets leuker dan de rijen automobilisten voorbij zoeven op je tweewieler. Wie zijn/haar intrek neemt in Kadans, kan binnenkort ook dit gevoel ervaren.

Je fietst langs de N12 naar Antwerpen en via de Noordersingel naar de Turnhoutsebaan. Die leidt je tot in het oude centrum van de stad. Het gaat om een route van ongeveer 10 kilometer, wat neerkomt op een half uur fietsen.

fietsknooppuntenroute

Met de fiets naar Antwerpen (route 2)

Heb je wat meer tijd en wil je deze Antwerpse regio wat beter leren kennen? Dan hebben we voor jou een andere route in gedachten, die je langs enkele mooie plekjes brengt.

Voor de fietsknooppuntenkenners klinkt de volgende rij getallen beslist niet vreemd: 24 – 22 – 16 – 30 – 31 – 79 – 26 – 56 – 57. Wie het nu hoort donderen in Keulen, brengt best eerst een bezoekje aan de website van Vlaanderen Fietsland.

Je vertrekt van in de Stokerijstraat en steekt via de Brug van Wijnegem het kanaal over. Daar is het officiële startpunt (24) van deze route. Vervolgens fiets je langs het kanaal naar Schoten (22 – 16). De route leidt je langs enkele Schotense woonwijken (30-31) tot in het Bouckenborghpark. Met wat geluk vind je hier een bankje waarop je even van het mooie groen kunt genieten.

 

Daarna rijd je doorheen Merksem naar Park Spoor Noord (79 – 26), waar je vervolgens over de beroemde én fotogenieke fietsersbrug bolt. Even slalommen tussen de gebouwen en je rijdt de Londenstraat in (56). Tot slot fiets je langs de kaaien en de Schelde naar het stadscentrum. Vergeet ondertussen ook niet naar links te kijken (het MAS natuurlijk). Het einde van de route ligt langs de Ernest Van Dijckkaai (57). Als je hier bent aangekomen, heb je ongeveer 14,5 kilometer in de benen. Wie er maar niet genoeg van krijgt, kan nog via de voetgangerstunnel naar Linkeroever fietsen. Even uitblazen? Dat kan ook, op één van de vele terrasjes in de buurt. Schol!