Kasteel Boterberg wint de Onroerenderfgoedprijs Vlaanderen 2017

Boterberg - Kalmthout

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed heeft de Onroerenderfgoedprijs 2017 uitgereikt aan Kasteel Boterberg in Kalmthout.

www.onroerenderfgoedprijs.be

VRT Nieuws

Minister-president Geert Bourgeois – tevens minister van Onroerend Erfgoed – prees de voorbeeldfunctie van het project, omdat het de cohesie tussen de bewoners bevordert en ook veel aandacht heeft voor ecologische toepassingen.

Lees het artikel

De Standaard

De jury van de Onroerenderfgoedprijs zag er het bewijs in dat erfgoed in stand houden perfect kan samengaan met een nieuwe invulling. Hij waardeerde het vernieuwende concept, dat bovendien een grote maatschappelijke relevantie heeft.

Lees het artikel